Depo Yönetimi
Depo Yönetimi
Depo yönetimi firmalar tarafından oldukça talep edilen modüllerin başında gelmektedir. Satış yapan firmalar, satış sonrası servis hizmet veren firmaların genel sıkıntılarından biri depoları anlık ve doğru şekilde takip edebilmektir. Tek depo usülüne göre çalışan firmalar genelde işlemlerini rahatlıkla takip edebilmektedir. Ancak tek deponun dışında farklı depolar arasında işlem yapan firmalar depo yönetim modülüne ihtiyaç duymaktadır.
Satış sonrası servis hizmeti veren firmalar için örnek verecek olursak genelde personel bazlı depolar açılmakta ve personel bazlı stok takibi edilebilmektedir. Servis mühendisi veya teknik ekip servis hizmeti vermeden önce ana depodan malzeme temin etmekte ve stok çıkışının depo transferi olarak yapılabiliyor olması gerekmektedir. Depo transferi depolar arası yapılan stok giriş çıkışı olarak tanımlanabilmektedir. Sonrasında teknik servis ve fatura işleminde ilgili teknik personelin deposu seçilerek işlem yapılabilmektedir.
Oluşturulan depolara yetki tanımlaması yapılarak her depodan sorumlu personel belirlenebilmektedir. Hatta o depo için sadece belirli personellerin işlem yapması sağlanabilmektedir. Ürün sorgusu yapıldığında genel stok envanter durumu, depo bazlı stok envanter durumu sorgulanabilmektedir.
Bir diğer depo ihtiyacı özellikle üretim yapan firmalarda ortaya çıkmaktadır. Üretim deposu, yedek parça deposu hatta hurda deposu tanımlanabilmektedir. Üretim deposu içinde yarı mamuller mamul haline getirilerek faturalandırma işlemi üretim deposu üzerinden yapılabilmektedir.